torek, 14. junij 2011

ej, a ti res živiš takšno življenje kot bi ga rad/a?

mislim, da ga ni, ki mu naš sistem učenja in dela (+ zaposlovanja) ne smrdi... vseeno pa vsi skup ne spravimo skup nič boljšega. zaradi tega, ker če hočeš karkoli spreminjat, morš dobro poznat tisto kar hočeš spreminjat, načine s katerimi boš spreminjal, met argumente zakaj so tvoji plani učinkoviti in pridobit ljudi za svojo idejo.

in se raje tolažimo z lepi spomini... in hranimo slabe spomine, ker dobri ne bi meli svoje vrednosti brez te protiuteži.

posameznik ima svoje + in - spomine, ki so povezni s parimi ''drugimi'' posamezniki... teh par posameznikov ima spet svoje + in - spomine, ki so povezani s parimi ''drugimi'' posamezniki... in tako v neskončnost; navsezadnje pa ugotoviš, da tvoji + in - spomini neposredno ali posredno odvisijo od vseh kar nas je. takisto njeni in njegovi...

vsak posebej in vsi skupaj se tolažimo (ker ne živimo tako kot bi si res želeli)
... pa se ne bi rabli
- če bi se le zedinili.

če se ne bomo zedinili in se bomo še dalje zadovoljevali z neko idealizirano SEBIČNO tolažbo, se zna zgodit, da ne bomo dočakali starih let ali pa da nas mlade generacije sploh ne bojo mogle poslušat.

kakorkoli materialistično se sliši, je tisto, kar nas prav vse povezuje -zaenkrat- denar. odločili smo se, da damo vrednost denarju. ki pa je zelo neenakomerno razporejen po svetu. vsak je vreden toliko, kolikor denarja poseduje. in posameznik se ne želi družit z ostalimi, ki imajo veliko manj denarja kot on, ker bo moral skupno druženje omogočat s svojim denarjem (ki ga kot povprečnik tudi nima na pretek ali dovolj za sebe in še ostale).

ako bi se torej poenotili skozi denar, bi postali vsi enako-vredni. ko smo vsi enako vredni, je tudi posameznik vreden in končno -živi- v pravem pomenu besede! vrednost bi se iz denarja prenesla nazaj na posameznika oz. na ljudi. čas bi nam mineval v pozitivnih trenutkih in spominih :) ne bi več rabli negativnih izkušenj...

kar je najboljše, pa je to, da celovit in praktičen plan za enako-vrednost že obstaja!!! sicer se bo moral uveljavit preko sistema, ki ga imamo sedaj in preko denarja, ki mu sedaj pripisujemo največjo vrednost.... ampak postopoma bo prerasel v življenje, ki ga je resnično vredno živet!
ta plan se imenuje ENAKOVREDNI DENARNI SISTEM oz. EQUAL MONEY SISTEM.


Obstajajo še druga sredstva za vzpostavljanje enakovrednosti, ki je pogoj za vrednost posameznika: samo-iskrenost in samo-odpuščanje. koga zanima razlaga?

Ni komentarjev:

Objavite komentar