sreda, 27. januar 2016

INTUICIJA : povzetki relevantnih intervjujev 1

Na tedenskem slovenskem Desteni klepetu smo odprli temo o intuiciji. Skozi pogovor se nekako nismo mogli povsem zediniti ali je intuicija nekaj praktično uporabnega ali obstaja kot motnja (je domena Umsko-zavestnega sistema).

Sama sem intuicijo začela raziskovat par let nazaj, ker se mi je zdela zanimiva tematika. Sposodila sem si knjigo, si delala natančne izpiske, primerjala z ostalimi informacijami. Ampak v nekem trenutku sem dobila občutek, da je stvar konkretno NEzanesljiva oz. odvisna od človekovih prepričanj / fokusa; v smislu kdor (podzavestno) išče – ta najde. Zaradi tega sem takrat raziskovanje opustila.
Po omenjanem klepetu pa sem postala radovedna, koliko so bila moja dognanja glede intuicije validna in tako sem se odločila preverit zadevo še z Destonijske perspektive. Navsezadnje še vedno obstaja možnost, da je v definicijo intuicije všteta tudi neposredna komunikacija s telesom. Da vidimo.




Začetki:
-          Ko se je obstoj začel razvijat (v smislu iz obstoja v danem trenutku+kraju proti vedno večji ločenosti), so mlada bitja začela bolj senzibilno dojemat povečevanje energije: npr. ko so se pridružila debati so zaznala, da nekaj ne štima in malo kasneje je vznikni konflikt… so npr. zaznala  neudobje v bližini kakega vodje svoje rase in kasneje se je izkazalo, da je ta bil zaskrbljen…
-          Ampak ti primeri niso bili napovedi bližnje prihodnosti, ampak samo zaznave energijskih dinamik v nekem okolju.
-          Mladi pa so jih lažje zaznavali, ker sami še niso bili tako integrirani v energijska doživetja. Bolj so postajali integrirani, bolj so se začeli ukvarjat s internim doživljanjem in senzibilnost je upadla.
  
Ljudje:
-          Smo do nedavnega bili povezani skozi kolektivno zavest / kolektivno nezavedno in smo preko tega tudi bolj občutljivo zaznavali premike v bližnjih.
-          Ljudje smo imeli to intuitivno sposobnost kadar naša čustvena telesa niso bila prekomerno definirana. -- Obstajali so ljudje, ki niso bili toliko občutljivi na lastna čustva in so zato lažje zaznavali potek energije v  zunanjih dogodkih, ki so že tekli.
-          To ni nekaj kar bi poveličevali… Ampak če človek že razvije to sposobnost, bi jo naj uporabljal v smislu preprečevanja akumuliranja nesmislov, ki vodijo v manifestacijo (bolečih / neugodnih…) posledic.
-          Danes, ko kolektivna zavest več ne obstaja, se intuicija nanaša bolj na lastne strahove, skrbi, nesigurnosti…
-          Intuicija lahko hitro postane osebna religija / prepričanje… ''Intuitivni'' ljudje pogosto zaradi svojih prepričanj manifestirajo to kar ''intuitivno'' občutijo in potem jim je ta manifestacija potrdilo, da je bila njihova intuicija validna…
-          Kako praktično raziskovat intuicijo in si preprečit da bi postala osebna religija? Pogledaš katero energijo doživljaš med intuitivno izkušnjo. (Od tu naprej pa že znamo…)
-          ''Ne-intuitivni'' to nabrano energijo sproščajo sproti skozi konflikte, seks, adrenalinske izkušnje… vsak preko svojih osebnosti/karakterjev. No… ena izmed osebnosti je tudi intuitivna osebnost, ki prav tako bazira na akumuliranih čustvih…
-          Ja itak… ljudje si želimo bit intuitivni, ker to lastnost povezujemo s posebnim, z močjo, pomembnostjo, večvrednostjo… Ampak the joke is on us, ker v bistvu ničesar ne predvidevamo, ampak manifestiramo.

Kmalu sledi še drugi del. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar