nedelja, 22. januar 2012

KOMUNIKACIJA - SKLEP (5/5)

Navsezadnje vse tri oblike življenja: ljudje, živali in rastline le nismo tako različne. Imamo iste osnovne življenjske potrebe: zrak, voda, hrana, prostost, varnost.

Kot ''najvišje razvita vrsta'' na našem planetu imamo možnost, da se nehamo ubadati z našimi sebičnimi željami po nadzoru nad delno drugače oblikovanima oblikama življenja – živalmi in rastlinami. Imamo možnost, da raziščemo načine za učinkovitejšo komunikacijo z živalmi in rastlinami.

Praktičen primer uporabne komunikacije z živalmi navajam še enkrat – nujno za preizkusit, vsaj pri domačih živalih:
Praktičen primer uporabe komunikacije z rastlinami:
vam podam takoj, ko ga zasledim / mi prosim podajte takoj, ko ga zasledite.


Iz svojega / človeškega vidika sem predela komunikacijo človeka s človekom, človeka z živaljo in človeka z rastlino; komunikacijo med različnimi izrazi t.i. žive narave.
In potem je tu še t.i. neživa narava…
(ki jo lahko človek vidi, premika in tipa, sliši, okuša, vonja…  Predstavljajte si npr. kako zaznavate skalo / pesek z vsemi svojimi čutili in z vsakim posebej. Neživa narava komunicira z ljudmi preko oblike, barve, površine (gladko / hrapavo) zvoka, okusa, vonja…)

Vsako bitje ''žive narave'' slej ali prej umre in postane del ''nežive narave''. Iz katere se ponovno rodi / gradi v drugačen izraz / obliko življenja. Življenje / bitje je eno samo, le izraža se v različnih oblikah.
Ves planet (''neživa narava'') in vsi njegovi prebivalci (ljudje, rastline in živali) smo iz iste fizične snovi, torej ključ do učinkovite medsebojne komunikacije različnih oblik življenja leži v fizični komunikaciji.
Komunikacijo z umom / besedami živali izvajajo samo pod pritiskom človeka, sicer pa živali in rastline ne mislijo in ne govorijo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar