sobota, 14. april 2012

ZAKAJ NE ŽELIM BITI MAMA (STARŠ OTROKU)?


Razmere na trgu dela so vedno bolj zaskrbljujoče; število nezaposlenih po vsem svetu strmo narašča. Nimam zagotovila niti za to, da bom lahko preživljala sebe – kaj šele otroka. Enostavno nisem pripravljena dopustit možnosti, da svojemu otroku zaradi plačilne nesposobnosti ne bi mogla priskrbet hrane, zavetišča, oblačil, praktičnega znanja…

Tudi če bi dobila neko dolgoročno fiksno službo, se ne bi odločila za otroka. Večino dneva bi tako preživela v službi, potrebovala bi tudi čas za organizacijo preživetja – posebej, če bi na primer ostala sama v skrbi za otroka. Koliko časa bi mi potemtakem dejansko sploh ostalo za otroka?  Opažam, da je ogromno staršev preobremenjenih v tekmi s časom. Zaradi česar ne trpijo samo oni, ampak tudi njihovi otroci.

Nočem rodit otroka v svet v katerem se bije boj za preživetje.
V katerem drug drugemu stojimo naSpRoti.
V katerem se zaradi strahu pred izgubo pehamo za dobičkom.
V katerem se zaradi strahu in obupa / pohlepa spreminjamo v sebičneže.
Sama sem bila rojena v tak svet in v njem se ne počutim dobro.

Zato je ''moj otrok'' moje sodelovanje pri soustvarjanju sveta v katerem bo možno dostojno življenje za vse starše in otroke. Zato podpiram enakovredni denarni sistem in tako zvesto širim informacije o njem! Vabim te, da se nam (ljudem iz celega sveta) na poti do tega cilja pridružiš še ti.




VIDEO Je naš svet vreden otrok? by Chaty

Ni komentarjev:

Objavite komentar