četrtek, 10. maj 2012

ZAKLEPANJE


Ljudje zaklepamo: hiše, avtomobile in materialne stvari z vrednostjo. (Premožnejši zaklepajo svoj denar v sefe.) Pod ključ!

Zakaj zaklepamo? Česa se bojimo? Da nam ne bodo ukradli tega kar potrebujemo ali pa zato, ker nočemo deliti tega česar imamo dovolj/preveč.

V Enakovrednem denarnem sistemu bomo vsi imeli dovolj za dostojno življenje in ne bo opravičila za krajo. Mogoče nam v prihodnosti ne bo potrebno zaklepat stvari iz strahu pred tem, da nam bi jih drugi odtujili ali iz strahu zaradi pomanjkanja…

Ljudje zaklepamo – ne samo s ključi, ampak tudi z gesli. Geslo za vstop v računalnik, gesla za vse maile, gesla za vse profile, za nekatere dokumente.

Pred drugimi skrivamo svojo ''intelektualno lastnino'', ki jo lahko vnovčimo.
Zaklepamo svoje resnične misli, čustva in občutke, ker se bojimo, da nas sicer ne bodo sprejeli. Prilagajamo se tudi zaradi odvisnosti od drugih in enako zahtevamo od odvisnih od nas.

Ne zapiramo pa se samo drug pred drugim, ampak tudi sami pred sabo… Ker nas tega že od rojstva učijo s pomočjo nagrajevanja in kazni. Iz želje po nečem / strahu pred nečim se oddaljujemo sami od sebe, postajamo neiskreni sami s sabo. In nekje v ozadju naših misli se počasi nabirajo in nalagajo notranji glasovi… ki nam povzročajo bolezni.


Z življenjem v samoiskrenosti in s pomočjo samoodpuščanja lahko te glasove predelamo in se postopoma vrnemo / odklepamo samemu sebi. In posledično drugim živim bitjem.

Ključe, gesla, zidove, meje… ki imajo vzroke v strahu in sebičnosti lahko nadomestimo z enostjo in enakovrednostjo, s tem kar je najboljše za vse življenje.



Odklenimo se sebi kot življenju!

Ni komentarjev:

Objavite komentar