sobota, 27. april 2013

Cuker đanki 3


Ogledala video z naslovom ''Sugar: the bitter true''. Isto kot v prejšnji objavi  sem  naredila izpiske v obliki bolj ali manj ne-povezanih, ampak pomembnih informacij. 
Morda bom na koncu združila izpiske/puzzle iz različnih virov jih skombinirala v smiselno celoto.
Priporočam ogled videa – pomaga razumet kateri sladkor je škodljiv, zakaj je škodljiv in v kolikšni meri je škodljiv. Tudi v primerjavi z alkoholom…



Visoko fruktozni koruzni sirup kot strup. Ahaha – kakšna podobnost med besedama sirup in strup…

Pazi gazirane pijače in sokove… čeprav je fruktozni sirup skoraj v vsaki procesirani hrani (od kruha naprej).

Proizvajalci so hrani odvzeli škodljivo maščobo in ker je s tem izgubila okus, ji dodajajo – sladkor.

Ljudje so včasih uživali ogromno vlaknin (sadje, zelenjava, polnozrnati izdelki) , ki so bistvenega pomena za človeško telo. Danes uživamo občutno manj vlaknin – ker se dolgo pripravljajo in prebavljajo… proizvajalci pa imajo raje zamrznjeno hrano, ki jo lahko transportirajo in hitro pripravijo…

Fruktoza ne sprosti hormona za hranjenje, čeprav pomeni vnos kalorij… Fruktoza ne aktivira inzulina, ker telo nima receptorjev za njo. Če se ne dvigne stopnja inzulina, se posledično ne dvigne stopnja leptina  zaradi česar možgani ne zaznajo, da si kaj jedel…
Več informacij o leptinu:

Alkohol in fruktoza se prebavljata na isti način; uničujeta jetra in zastrupljata celotno telo.
Stres in debelost oz. gresta z roko v roki; gibanje zmanjšuje stres in s tem apetit.
Kalorije, ki dosežejo jetra, so pri pivu in pri Coca-Coli v enaki količini… učinek debeljenja je isti…

Fruktoza se metabolizira kot maščoba.
Določena količina kalorij v obliki glukoze je povsem drugačna zgodba kot ista količina kalorij v obliki fruktoze.



Ni komentarjev:

Objavite komentar