sreda, 6. julij 2011

NE-NASILJE!

V debati glede Desteni se je že večkrat pojavilo osebno mnenje, da so ti načrti smiselni in praktični. Ampak... da jih ne bo mogoče uveljaviti drugače kot z uporabo nasilja... keeeer večina ljudi še ni tako daleč, da bi dojela praktičnost in smiselnost celotnega Desteni načrta.

To je odgovor tej osebi in hkrati vsem, ki z njo zaenkrat delite isto mnenje. Ne bom olepševala zadeve, ker v tem ne vidim smisla. Grdo vam bom govorla – saj večini izmed vas prav to paše, ali?

Kar nekajkrat sem že prebrala tvoje mnenje da: ''na mirn način ne more prit do tega''. Delno maš res. Res je, da gre vse skup v kurac in ''bogsigavedi'' kako sranje si bomo še mogli naret, predn nam bo postala taka panika, da se bomo prisiljeni soočit z dejstvi.

Samo tisti, ki delamo po principu Desteni, ne mormo kar čakat, da bo šlo vse skup v kurac in bomo štartali od tam – od samega podna… Delamo na tem, da se načrti za takozvano ''Praktično ustvarjanje raja na zemlji'' čimprej razširijo med čim večjo množico z namenom, da se ne bomo rabli lih vtopit v lastnem dreku. Tak nam sranje že skoraj teče v usta in ko ga bomo zažmahali, se bo pa narod mogoče spomno, da -zaj pa je tak daleč-!

Upori in revolucije so prinesli marsikatero dobro spremembo, ampak zaradi tega ker se poslužujejo nasilja, so zahtevali tudi veliko žrtev. Zato Desteni ne podpira teh nasilnih načinov, ampak namesto tega priporoča vstajo po sistemu – vsak ima en glas in če jih združimo, dobimo veliko glasov (1+1+1+1+1+1…=… ). Demokracija, demokratične volitve niso perfektne, so pa najboljše kar imamo zaenkrat v tem sistemu na voljo. In predvsem - niso nasilne. Ljudje imamo možnost izrazit svoje mnenje na tak način, da pri tem ostanemo živi :D

Marsikje po svetu ljudje te možnosti še nimajo in bilo bi hudo hinavsko (beri sebično) od nas, ki jo imamo, da je ne izrabimo v smislu, da delujemo po principu kar je najboljše za vse ljudi, za vse Življenje!

Ni komentarjev:

Objavite komentar