petek, 1. julij 2011

ŠOLSTVO

Preko FBka pridem do strani Mladi učitelj (http://www.mladiucitelj.si). V novicah opazim članek z naslovom ''Kar tretijna naših otrok depresivna''. V podmeniju uporabno / mnenja naletim na vprašanje: ''Želite objaviti vaša mnenja, poglede in razmišljanja o temi, ki je vezana na šolstvo?''.


Želim! Želim izraziti nezadovoljstvo in razočaranost nad šolstvom:

to, kar nam šolstvo ponuja danes, je daleč od praktičnega :(
čimprej bo treba prestrukturirat šolstvo na ta način, da se bodo otroci v prvi vrsti učili vzpostavljati zdrav odnos do sebe in do vseh oblik življenja! 
otroci konzumirajo čist preveč teorije - brez, da bi jim kdo poglobljeno razložil kje in zakaj jo bodo v življenju dejansko potrebovali. saj se strinjamo, da je najbolj relevantno izkustveno učenje?


Izrazila sem nezadovoljstvo, kar mi prinese trenutni občutek olajšanja, precej za tem pa spet manjko... Seveda - jamrat znamo vsi. Prenašat jamranje drugih je pa že malo bolj zahtevna stvar. Poiskat praktično rešitev je pa že konkreten napor, ali?

kako prit do kvalitetnega šolstva?
najprej se je treba vprašat od česa vsega šolstvo odvisi in s čim vse je povezano...

z FB prijatelji iz celega sveta delim mnenje, da je predalčkanje in oMEJEvanje nepotrebno tratenje časa! ni važno iz katerega izhodišča izhajamo - naj bo to šolstvo ali karkoli drugega - navsezadnje dojamemo, da je prav vse posredno ali neposredno povezano. edina logična izpeljava iz tega je, da začnemo delovati globalno. 

...kratki stik? :D

VSI ODGOVORI čakajo na vas tukaj:



Praktične rešitve vseh problemov so nam na voljo! Kje je kakšen razlog, da jih ne bi uporabljali?

Ni komentarjev:

Objavite komentar