petek, 29. marec 2013

Alkohol (puzzle)


Je bolj ali manj razširjen kar po celem svetu. V Sloveniji dokaj običajna zadeva.



Prisoten v mojem življenju od začetka do danes. 'Normalna stvar.' Za pogostitev vsakega obiska, ob vsakem praznovanju: rojstnih dni, praznikov, obletnic, 'posebnih dogodkov', kadar so pri hiši delavci ali kadar domači delamo več ur…

''Ne zdi se mi nič spornega spit alkoholno pijačo,dve…''
…ampak po navadi se ne konča tu – ko človek nekaj malega spije, se pogosto sproži okus po še. In kakor hitro se 'moraš' potem premakniti na nek drug kraj, povečaš možnost za škodovanje sebi in drugim. Ker je dejstvo, da alkohol zmanjša sposobnost koordinacije, odzivanja, ravnotežja in – šment – hkrati poveča samozavest/pogum…

Ogabno postane, ko človek dopusti, da uporaba alkohola postane njegova odvisnost… Res ogabno… ker ni več sposoben normalno funkcionirat v fizični realnosti. Ne govorim na pamet; babica s katero živimo je alkoholik (dementen alkoholik).

Zakaj sploh uporabljamo alkohol ?
Ker so nam njegovo uporabo vprogramirali kot običajno? Lastna družina in vsa družba… Kot otrokom/mladostnikom okus po večini najbrž ni prav všečen. Ampak hej – alkohol je tu kot sredstvo upora (proti staršem) ali kot sredstvo za občutek sprejetosti (med vrstniki)… Iz kakršnega koli razloga ga že toleriramo – vsakič postaja manj neprijeten in bolj všečen; dokler se ne navadimo 'izbranih okusov' (pivo, rum-cola, traminec na primer…).
Kmalu ga začnemo uporabljati kot sredstvo za pobeg pred 'kruto realnostjo' in kot sprostitev.

Kadar jaz osebno konzumiram alkohol, ga konzumiram zato, ker sem pitje alkohola sprejela kot običajno in kot skupinsko dejavnost, ker sem se navadila na določene okuse in zaradi sprostitve.
Zraven poslabšane koordinacije (ki je smešna samo v mali dozi in kratkotrajno) se pri meni pojavi še (povečana) želja po kajenju, hranjenju – polnjenju. Kot nekakšna nezadostnost v kombinaciji s pohlepom? Nemir.

V spremstvu bolj ali manj alkoholiziranega človeka so pogosto: odrezavost, nesramnost, ignoriranje / ne zavedanje okolice , delna ali popolna izguba spomina za določen čas, pozabljanje/izgubljanje stvari, povečana potreba po pozornosti s strani drugih – bahanje, ponavljanje, pretirana čustvenost… za bruhat v glavnem.

Alkohol nastane s fermentacijo sladkorja (fermentacija = spreminjanje organskih snovi z delovanjem encimov) in je eden izmed glavnih posrednih razlogov za smrt…

Kar pa je najbolj gnilega in zahrbtnega pri alkoholu: podpira vdajo sistemu. Pomaga ohranjat globalni sistem zlorabe, ki smo ga ustvarili vsi skupaj in hkrati hrani/ohranja sebični umsko-zavestni sistem posameznika. Opit/pijan človek pozablja sebe kot fizično bitje in se izgublja v svojih mislih, čustvih in občutkih…
Posamezniki v tem svetu se zavedajo delovanja alkohola v kombinaciji z delovanjem umsko-zavestnega sistema (misli, čustev, občutkov)… zato podpirajo uporabo alkohola z namenom izkoriščanja množic… množice pa s svojim prepuščanjem 'alkoholni omami' prav pridno sodelujejo z dopuščanjem zajedanja. (Če sam ne sprejmeš odgovornosti zase, s tem drugim sporočaš, da si na voljo za njihovo manipulacijo. )




 Marlen zna to pojasnit na dokaj preprost in razumljiv način, zato priporočam ogled njenih videov:

Alcohol Binging is A FUN road to the Grave


Alcohol Saves Your Marriage??


2011 Why is Society based on Alcohol?


Ni komentarjev:

Objavite komentar