petek, 24. maj 2013

INTONACIJA & RITMIČNOST GLASU V

2010: Video Response - Voice Tonality - Measuring Reactions


Odpustim si, da sem sprejela in si dopustila reagirati na (atejovo) prezirljivo / zajedljivo / posmehljivo intonacijo.
Ko opazim, da čustveno reagiram na (atejovo) prezirljivo / zajedljivo / posmehljivo intonacijo – se ustavim in diham.
Vidim, realiziram, razumem, da je reakcija na to vrsto intonacije moja lastna izbira in da z reakcijo – četudi je ta negativna – to vrsto komunikacije kot umsko-zavestnega programa v bistvu podpiram.  Zavedam se, da včasih na to vrsto intonacije sploh ne reagiram – ker jo prepoznam kot program UmZS, včasih pa reagiram s čustvi užaljenosti, prizadetosti, manjvrednosti in podobnimi.
Namesto, da si dopuščam reakcije na (atejovo) prezirljivo / zajedljivo / posmehljivo intonacijo, se raje opomnim, da ta predstavlja neposredno sporočilo le o tistem, ki jo uporablja – v primeru, ko si je ne dopustim vzeti osebno.

Odpustim si, da sem sprejela in si dopustila posvojiti in uporabljati prezirljivo / zajedljivo / posmehljivo intonacijo; predvsem v odnosu z mamo in babico.
Ko opazim, da uporabljam prezirljivo / zajedljivo / posmehljivo intonacijo; predvsem v odnosu z mamo in babico – se takoj ustavim in diham.
Vidim, realiziram, razumem, da v trenutku ko obstajam kot ta način komunikacije delujem iz navidezne pozicije večvrednosti v odnosu do drugega, ki ga želim prikazati kot manjvrednega.
Namesto, da obstajam v neenakovrednosti z drugim, raje zadiham – kot da bi nekaj povohala – ker ta način najbolj učinkovito sprosti mišice in spusti večjo količino zraka v pljuča – ter se postavim kot izhodišče enakovrednosti z drugim.

Preveri, uporabi, podpri (se):

Ni komentarjev:

Objavite komentar