petek, 18. januar 2013

Hujšanje / SF+SCS+SC 5


Odpustim si, da sem sprejela in si dopustila hujšanje izvajati na podlagi prepričanja, da pokurim največ kalorij na najnižji stopnji težavnosti in z največjo možno hitrostjo.
Ko opazim, da hujšanje izvajam na podlagi prepričanj katerih izvora se ne spomnim – se ustavim in diham.
Vidim/realiziram/razumem, da sem si zaradi tega prepričanja hujšanje naredila bolj naporno in si po nepotrebnem zbijala notranjo motivacijo.
Namesto da hujšam na podlagi prepričanj, ki sem jih od 'neznano kod' sprejela enkrat v preteklosti, svoja prepričanja o hujšanju raje preverim z več viri in z odzivom mene kot telesa.

Odpustim si, da sem sprejela in si dopustila odlašati z raziskovanjem pomena besed 'heart bit rate' ki sem jih zasledila na napravi, na kateri telovadim 3x tedensko.
Ko opazim, da odlašam s spoznavanjem navodil/priporočil za napravo/orodje, ki ga uporabljam v praksi – se ustavim in diham.
Vidim/realiziram/razumem, da si lahko s teoretičnim znanjem, ki je na voljo o določeni napravi/orodju olajšam uporabo tega orodja in povečam učinkovitost uporabe tega orodja.
Namesto da posamezno orodje, ki ga uporabljam v pogostih intervalih uporabljam 'na pamet' – tako kot mislim, da bi naj bilo prav, se raje o njem brez odlašanja pozanimam.

Odpustim si, da nisem sprejela in si dopustila pozanimati se o informacijah glede hujšanja, 'ker je važno samo to, da več migaš' – in sem tako po nepotrebnem obremenjevala svoje telo do bolečin v mišicah/sklepih.
Ko opazim, da se moje telo odziva z bolečino – se ustavim in diham.
Vidim/realiziram/razumem, da mi telo preko bolečine nakazuje, da ga nekje biksam.
Namesto da bolečino samoumevno vzamem v zakup za zmanjšanje kilogramov, raje poiščem informacije o tej bolečini in tako preverim kako naj preusmerim hujšanje, da bolečino omilim/odpravim.

Odpustim si, da sem sprejela in si dopustila dnevno uporabo naprave vibra tone kot dodaten pripomoček pri hujšanju, čeprav neugodno vpliva na moj medenični predel in na živca na zadnji strani nog.
Ko opazim željo po uporabi vibra tona z namenom, da bi prej shujšala – se ustavim in diham.
Vidim/realiziram/razumem, da v tem primeru zaradi želje po hitrejši izgubi kilogramov škodujem svojemu telesu.
Namesto, da se še naprej silim z vibra tonom, ga bom raje za teden dni izključila iz hujšanja. po preteku tega tedna se bom na podlagi odziva telesa odločila ali bom pripomoček popolnoma ukinila ali pa bom poskusila še z zmanjšano uporabo.

Odpustim si, da sem sprejela in si dopustila niz dogodkov povezanih z 'magičnimi japonskimi magnetno-akupresurnimi obročki za hujšanje':
- zagreti se za njih,
- obsojati se zaradi tega, ker sem se za njih zagrela na podlagi opisa, ki vsebuje kombinacijo informacij, ki jo vrednotim kot pozitivno,
- obsojati se zaradi tega, ker me drugi utegnejo videti kot naivno,
- lagati si, da si jih ne želim preizkusiti – zaradi strahu pred negativnim mnenjem drugih,
- soditi jih kot bližničnje  finte – dokler nisem preverila odziva uporabnikov na forumih,
-sekirati se, da si bom z njimi škodovala, ker ne poznam celotnega funkcioniranja obročkov.
Ko opazim, da obstajam v energiji skoz niz dogodkov – se ustavim in diham.
Vidim/realiziram/razumem: da z zagretostjo sočasno ustvarjam možnost za razočaranje, da z obsojanjem sebe in z obsojanjem sebe kozi oči drugih ustvarjam pogoje za neiskrenost do sebe, da s predsodki soustvarjam realnost, da s sekiranjem zaradi morebitnih negativnih učinkov novih zadev ustvarjam neutemeljen strah pred novim.
Namesto, da obstajam kot 'energijski fliper', se raje soočim z izkušnjo ki bi jo rada doživela v fizični realnosti in prevzamem odgovornost za posledice. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar